Fra SaelingurLenor

Ijslandse Honden Twente
IJslandse Honden in Twente


Kennel Fra SaelingurLenor stelt zich aan u voor:

Ik ben Leonore van der Burg, ik woon in Twente.

Wij hebben 4 volwassen zonen; 2 biologische eigen zonen en 2 adoptie eigen zonen. Bijkomend 3 schoondochters en 1 kleinzoon.

In 2004 ben ik naar IJsland geweest, dat was toen bijna nog onbekend voor toeristen en geweldig leeg. Degene die de reis toen had geregeld (zag ik net op de foto)had ook een IJslandse hond.
En aangezien mijn hele jeugd uit paarden zorg/rijden en mennen heeft bestaan heb ik op IJsland op een IJslander gereden. De IJslandse hond heb ik toen wel gezien maar niet bewust opgemerkt. Wij hadden op dat moment geen honden (ivm de zorg rondom de kinderen om de hond niet te kort te doen).

Pas in 2015 hoorde ik via Karin van Loon over de IJslandse hond. Onze zoon heeft in 2015 een IJslandse pup zonder stamboom gekocht en twee jaar later kregen wij, Stjarna een van de twee eerste pupjes van Karin.

Stjarna heeft 2 nestjes van 5 pups gehad en uit nestje 2 (Stjarna x Loki) hebben wij Dimmey gehouden die is nu 1 jaar.

nestje ijslandse honden in Twente

Onze oudste zoon heeft nog een teefje gehouden van het eerste nest (Stjarna x Askur) Astra. En onze dekreu van dit nest woont hier vlak in de buurt Akimboo (Stjarna x Askur)

Stjarna is nu gedekt door Ódinn, een reu van Ingeborg van ‘t Hof, kennel Fra Blöndúos.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Ijslandse Honden Twente

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.