Ingeborg van 't Hoff - IJslandse Honden

IJslandse Honden fokker
Ingeborg van ’t Hoff

Vanaf 1999 ben ik een aantal keren op IJsland geweest en ik heb in 2000 mijn eerste IJslander uit IJsland gehaald. Waar ik voor viel is vooral het vrolijke en vriendelijke karakter van dit ras.

Momenteel hebben Peter en ik 3 IJslandse honden. Met de oudste twee heb ik wekelijks schapen gedreven en met de jongste, de echte werkhond van de drie, ben ik in de leer. Een uitdaging en tegelijkertijd erg leuk om te doen!

Daarnaast heb ik eens in de anderhalf jaar een nest, waarbij het karakter en de genetische diversiteit een grote rol spelen. Het leuke is dat diversiteit verrassend apart gekleurde puppen heeft gegeven.

Op mijn website Fra Blönduós vind je nog veel meer informatie.
Ik zit ook met mijn kennel op Facebook.
Geniet ervan!

Ingeborg van ’t Hoff
Oegstgeest
t 06 29 333 194
imvanthoff@gmail.com

IJslandse Hond Icelandic Sheepdog puppy's

Vaskur IJslandse Hond

Töfra Kolla Fráhálendi

Schapen drijven met de IJslandse Hond

IJslandse Hond Icelandic Sheepdog

IJslandse Hond Icelandic Sheepdog

Töfra Kolla Fráhálendi

Breeder Icelandic Sheepdogs
Ingeborg van ’t Hoff

As from 1999 I have been to Iceland a few times and in 2000 I imported my first Icelandic Sheepdog from Iceland. What especially captured me is the happy and sweet temperament of the breed.

Right now Peter and I have three Icelandic Sheepdogs. On a weekly basis I went sheepherding with the oldest two dogs and currently I go sheep herding with the youngest one. She is very much a working dog and she and I have still plenty to learn. Challenging and at the same time highly enjoyable.

Apart from that I breed a litter once every year and a half in which the parents’ personality and the genetic diversity play a major role. The fun part is that diversity has given me surprisingly unusually coloured puppies.

You can find much more information on my website Fra Blönduós.
You can find my kennel also on Facebook.
Enjoy!

Ingeborg van ‘t Hoff
Oegstgeest
t 00316 29 333 194
imvanthoff@gmail.com

IJslandse Hond Icelandic Sheepdog pup

Töfra Kolla Frahálendi